Space Station 12 – Per Gessles nya label
2016-03-03

SS12 BMG

 

SS12 logga

 

STOCKHOLM, 23 FEBRUARI 2016 – BMG Scandinavia inleder ett samarbete med Space Station 12. Den nya skivetiketten har startats av Per Gessle, inte minst känd från Roxette – duon som är landets mest framgångsrika artist någonsin näst efter ABBA.

Gessle utgör den kreativa kraften bakom den nya etiketten, som kommer att släppa inspelningar med både nya och redan etablerade artister. Första kontrakteringarna är Fanny de Aguiar och Alex Shield, som båda släpper nytt under andra kvartalet 2016. Operativ chef för Space Station 12 är Marie Dimberg, som även är delägare.

Med sina enorma framgångar med Gyllene Tider, Roxette och som soloartist är Per Gessle utan tvekan en av de mest framgångsrika artisterna i den svenska musikhistorien.

Gyllene Tider ligger bakom de tre allra största turnéerna genom tiderna i Sverige med sina segertåg 1996, 2004 och 2013 och har dessutom sålt över 4 miljoner skivor.

Pers ”Mazarin”-album från 2003 är en av de mest sålda skivorna i Sverige de senaste tjugo åren.

I slutet av 80-talet blev han en internationell storstjärna då han bildade Roxette tillsammans med Marie Fredriksson. Med låtar som “It Must Have Been Love”, “Listen To Your Heart”, “The Look” and “Joyride” (samtliga nådde förstaplatsen på Billboard-listan) upplevde han åtskilliga globala listsuccéer, vann oräkneliga priser och sålde mer än 75 miljoner skivor. Just nu befinner sig Roxette på sin 30th Anniversary World Tour och i juni släpps ett nytt studioalbum.

Per Gessle: “Min ambition med Space Station 12 är att skapa en miljö med starka rötter i popens och rockens historia. Jag skulle vilja att det blev en etikett som lyssnaren verkligen kan identifiera sig med, på samma sätt som jag gjorde med Atlantic, Stiff och F-Beat Records när jag växte upp. SS12 kommer att vara ett hem för starka musikaliska personligheter, lysande låtskrivare och nyfikna producenter. Jag är oerhört stolt över att ha hittat en kreativ koppling till BMG Scandinavia som arbetar självständigt med erfarna hjärtan och sinnen och som alltid fokuserar på musiken. Jag älskar det.”

Sanken Sandqvist, vd på BMG Scandinavia: “Per Gessle är en enastående artist i ett land som är känt för sina enastående artister. Vi är väldigt entusiastiska inför att göra det här tillsammans med Per och hans nya baby, Space Station 12.”

[Fler nyheter]

d&d management

Ölandsgatan 42 SE-116 63 Stockholm Sweden
?>